Brusselbrief november 2016
Brusselbrief november 2016

Beleidsbrief Brussel 2017

Op woensdag 23 november 2016 stelde Sven Gatz, Vlaams minister bevoegd voor Brussel, in het Vlaams Parlement zijn Beleidsbrief Brussel voor 2017 voor. In zijn beleidsbrief overloopt de minister de realisaties van het voorbije jaar en geeft hij aan welke beleidsacties in 2017 op stapel staan.

U kunt de beleidsbrief lezen en downloaden op brussel.vlaanderen.be of op www.vlaamsparlement.be

Directeur voor Muntpunt gezocht

Muntpunt schrijft een vacature uit voor de functie van algemeen directeur. De kandidaturen moeten uiterlijk tegen 31 december 2016 worden ingediend.

U kunt de vacature raadplegen op www.muntpunt.be

Brussel Helpt

Bruzz pakt uit met een nieuwe editie van Brussel Helpt, een jaarlijkse solidariteitsactie. Dit jaar staat in het teken van de hulp voor mensen met een beperking in de stad. Het ingezamelde geld gaat naar de organisaties Indivo en de Brailleliga. Het slotevenement van de actie vindt plaats op zondag 4 december 2016 in de Ancienne Belgique met twee Brusselse topacts: Stikstof en Zap Mama. 

Meer info op www.bruzz.be

Nacht van de Kennis

Op vrijdag 25 november 2016 vindt vanaf 19 uur in het Kaaitheater in Brussel de vijfde editie van de Nacht van de Kennis over Brussel plaats. Brussel heeft niet één, maar vele identiteiten. Dat is waar MIX(C)ITY voor staat, het thema van deze editie. Het Brussels Studies Institute en de Brussels Academy mobiliseren opnieuw een keurteam onderzoekers en denkers die hun kennis over de Brusselse diversiteit willen delen.

Meer info op www.kaaitheater.be

Brussel als veilige thuishaven

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest onthaalt jaarlijks zo’n 50.000 nieuwkomers uit alle hoeken van de wereld. Welke uitdagingen stellen zich daarbij op het vlak van inburgering en integratie, zowel voor het beleid als voor het onderzoek? Hoe gaan we om met de superdiversiteit, vroeger en nu, in de kleine grootstad die Brussel is? Over die vraagstukken organiseert BRIO op vrijdag 16 december 2016 een studienamiddag in deBuren.

Meer info op www.briobrussel.be

Taalwetweetje: boete betalen?

Vraag: Ik woon in Overijse. Onlangs beging ik een verkeersovertreding in Waver, maar nu krijg ik de boete en de begeleidende brief volledig in het Frans in de bus. Ik ben Nederlandstalig. Moet ik die boete wel betalen?

Antwoord: Jazeker. U hebt de overtreding begaan in Waver, in het Franse taalgebied. De gerechtstaalwet bepaalt dat de processen-verbaal in het Franse taalgebied altijd in het Frans moeten zijn opgesteld. De taal van de dader of eventuele slachtoffers speelt daarbij geen rol. Overigens staat de taal van het proces-verbaal los van de taal die wordt gebruikt tijdens een eventuele gerechtelijke procedure bij de politierechtbank.

Beetje Brussel in uw mailbox

Dit is de nieuwsbrief van het team Coördinatie Brussel. Dankzij deze Brusselbrief blijft u op de hoogte van campagnes, initiatieven en projecten die we structureel of projectmatig ondersteunen. Misschien zijn uw professionele partners ook wel geïnteresseerd in deze gratis Brusselbrief? Stuur deze nieuwsbrief door naar uw contacten als u denkt dat ze er iets aan hebben.

zie ook brussel.vlaanderen.be
1700 www.vlaanderen.be Vlaamse gemeenschapscommissie