Communicatie en promotie

De Vlaamse overheid communiceert op regelmatige tijdstippen over haar beleid voor Brussel en voert of ondersteunt promotiecampagnes die de Vlaamse aanwezigheid in Brussel en de band tussen Brussel en Vlaanderen versterken.

Zorgzoeker

Om de in Brussel aanwezige Nederlandskundige zorg meer zichtbaar te maken werd in januari 2008 gestart met Zorgzoeker; een website en telefonisch info-punt dat de Nederlandskundige eerstelijnszorgverleners groepeert. In april 2008 werd de website uitgebreid met de door de Brusselse Welzijnsraad beheerde ‘sociale kaart Brussel’ die het volledig aanbod aan Nederlandstalige welzijnszorg omvat. Via de website www.zorgzoeker.be en het telefoonnummer 1700 kunnen alle Vlaamse Brusselaars op een snelle wijze een Nederlandskundige zorgverlener uit hun buurt vinden.  De promotiecampagne (met advertenties, affiches en folders) om Zorgzoeker bij het brede publiek bekend te maken, liep in twee golven: de eerste van december 2007 tot en met maart 2008 en de tweede van januari tot en met juni 2009.

Een nieuwe versie van Zorgzoeker werd op 25 maart 2010 in avant-première voorgesteld aan de pers, de zorgverleners en de zorgorganisaties uit Brussel en de Vlaamse Rand. De databank, beheerd door het Huis voor Gezondheid, werd overzichtelijker en gebruiksvriendelijker gemaakt en uitgebreid met gezondheids- en welzijnsgegevens van de Vlaamse Rand. De lancering van Zorgzoeker 2.0 werd gepromoot op televisie en websites en in kranten en magazines. 

vlaamse infolijn 1700 www.vlaanderen.be Vlaamse gemeenschapscommissie