Coördinatie Brussel


Wij coördineren het hoofdstedelijke beleid van de Vlaamse overheid en versterken de Vlaamse aanwezigheid in Brussel en de band tussen Brussel en Vlaanderen.Slider met nieuwsitems

In de kijker

  Hoe is het gesteld met de taalkennis, het taalgebruik en de taalidentiteit in Brussel? BRIO onderzocht het opnieuw via een wetenschappelijke steekproef bij 2500 volwassenen. De vierde Brusselse taalbarometer wordt voorgesteld op een studiedag op 14 december 2018. Meer informatie vindt u hier.


  Op vrijdag 26 oktober 2018 diende Sven Gatz, Vlaams minister bevoegd voor Brussel, zijn Beleidsbrief Brussel 2019 in bij het Vlaams Parlement. In zijn beleidsbrief overloopt de minister de realisaties van het voorbije jaar en geeft hij aan welke beleidsacties in 2019 op stapel staan.U kunt de beleidsbrief hier lezen en downloaden.

  De beleidsbrief Brussel werd op 14 november 2018 besproken in de Commissie voor Brussel en de Vlaamse Rand van het Vlaams Parlement. Meer informatie daarover vindt u hier.

  BRUZINE is een meertalige, laagdrempelige brochure die aan pendelaars, expats, Vlamingen, Franstaligen… uitlegt wat de Vlaamse Gemeenschap in onze hoofdstad doet.

  BRUZINE kunt u hier lezen of gratis bestellen. Bezoek zeker ook de website van BRUZINE

  Het jaarverslag 2017 van het Vlaams Brusselfonds kunt u hier downloaden.  

  undefinedvlaamse infolijn 1700 www.vlaanderen.be Vlaamse gemeenschapscommissie