Coördinatie Brussel


Wij coördineren het hoofdstedelijke beleid van de Vlaamse overheid en versterken de Vlaamse aanwezigheid in Brussel en de band tussen Brussel en Vlaanderen.Slider met nieuwsitems

In de kijker

 

  • Vrijdag 27 november kunt u vanaf 19 uur in het Kaaitheater in Brussel naar de vierde editie van de Nacht van de Kennis over Brussel.
    Het Brussels Studies Institute heeft opnieuw enkele tientallen onderzoekers en denkers verzameld om hun kennis over Brussel met u te delen. Centraal thema is dit keer De wereld in Brussel. Brussel in de wereld. Tussen de presentaties en discussies in, krijgt u korte optredens van Brusselse artiesten. En in het Kaaicafé kunt u zich in het verbale strijdgewoel gooien.
    De avond wordt georganiseerd met de steun van het team Coördinatie Brussel.
    Lees het programma op de website van het Kaaitheater of op de flyer  (376 kB).
  • De Beleidsbrief Brussel 2016 werd op 19 oktober 2015 ingediend bij het Vlaams Parlement en zal worden besproken in de Commissie voor Brussel en de Vlaamse Rand. Lees hier de beleidsbrief.
  • Dit najaar start de AB samen met de theatergroep Fast Forward met een gloednieuwe reeks: de ‘Gelukkig zijn-sessies’. Iedereen die Nederlands wil leren en/of uit volle borst Vlaamse klassiekers wil zingen is welkom. Meer informatie vindt u hier.
  • Het jaarverslag 2014 van het Vlaams Brusselfonds kunt u hier raadplegen.

 

 

vlaamse infolijn 1700 www.vlaanderen.be Vlaamse gemeenschapscommissie