Coördinatie Brussel


Wij coördineren het hoofdstedelijke beleid van de Vlaamse overheid en versterken de Vlaamse aanwezigheid in Brussel en de band tussen Brussel en Vlaanderen.Slider met nieuwsitems

In de kijker

  Het Huis van het Nederlands startte in oktober 2018 met Model NL, een stadsforum over Nederlands in een meertalig Brussel. Op 18 januari 2019 vindt in Bozar de Model NL Summit plaats, het feestelijke slotmoment van het stadsforum. Experts en Brusselaars gaan er aan de slag met de resultaten van het stadsforum en formuleren pistes voor de toekomst. Meer informatie over dit evenement vindt u hier.

   

  Op vrijdag 15 februari 2019 organiseert het Kenniscentrum WWZ (Welzijn-Wonen-Zorg) de Staten-Generaal Welzijn en Zorg.

  De Staten-Generaal is een gezamenlijke zoektocht naar verbindende oplossingen voor Brussel. Het is een dag van reflectie over de welzijnsnoden van Brusselaars, vandaag en over 10 jaar. Meer informatie vindt u hier.


  Op vrijdag 26 oktober 2018 diende Sven Gatz, Vlaams minister bevoegd voor Brussel, zijn Beleidsbrief Brussel 2019 in bij het Vlaams Parlement. In zijn beleidsbrief overloopt de minister de realisaties van het voorbije jaar en geeft hij aan welke beleidsacties in 2019 op stapel staan.U kunt de beleidsbrief hier lezen en downloaden.

  De beleidsbrief Brussel werd op 14 november 2018 besproken in de Commissie voor Brussel en de Vlaamse Rand van het Vlaams Parlement. Meer informatie daarover vindt u hier.

  BRUZINE is een meertalige, laagdrempelige brochure die aan pendelaars, expats, Vlamingen, Franstaligen… uitlegt wat de Vlaamse Gemeenschap in onze hoofdstad doet.

  BRUZINE kunt u hier lezen of gratis bestellen. Bezoek zeker ook de website van BRUZINE

  Het jaarverslag 2017 van het Vlaams Brusselfonds kunt u hier downloaden.  

  undefinedvlaamse infolijn 1700 www.vlaanderen.be Vlaamse gemeenschapscommissie